inselatoarea suferinta impachetata in jertfa si aducatoare de „dragoste”

unsprezece minute, de paulo coelho:
„durerea se gaseste in viata noastra cotidiana, in suferinta ascunsa, in renuntarea la dragoste, cand dam vina pe aceasta pentru falimentul viselor noastre. durerea sperie cand isi arata adevarata fata, dar e seducatoare cand e invesmantata în sacrificiu, renuntare. sau lasitate. omul, oricat ar‎ respinge-o, gaseste intotdeauna un mijloc de a convietui cu ea, de a-si face din ea o parte a vietii.[…] da, nimeni nu doreste sa sufere si totusi aproape toti cauta durerea, sacrificiul si se simt justificati, puri, vrednici de respectul copiilor, al sotilor sau sotiilor, al vecinilor, al lui dumnezeu. […] soldatul merge la razboi ca sa-si ucida dusmanul? nu: merge ca sa moara pentru tara lui. femeii ii place oare sa-i arate sotului cat este de multumita? nu: vrea ca el sa vada cat i se devoteaza, cat sufera ca sa il vada pe el fericit. sotul se duce oare la munca socotind ca-si va gasi implinirea personala? nu: isi pune in joc sudoarea si lacrimile pentru binele familiei. asa se intampla: copii care renunta la visele lor ca sa-si bucure parintii, parinti care renunta la viata ca sa-si bucure copiii, durerea si suferinta justificand ceea ce ar trebui sa aduca doar bucurie: dragostea.”
suferinta care a devenit o obisnuinta, face parte din viata noastra si este imbracata intr-un sentiment inselator de jertfa. astfel avem senzatia ca suntem demni de iubire si de mila lui dumnezeu, dar dumnezeu nu vrea sa iti ofere mila, el vrea sa vada minunatia si lumina din tine. el vrea sa stralucesti in intunericul creat de altii si astfel sa ii luminezi si pe cei ce inca traiesc in intuneric.
ajunge cu victimizarea, cu sacrificiul incercand sa ii multumesc pe cei din jur caci, culmea..oricat as incerca niciodata nu sunt cu adevarat multumiti. nu o sa imi ridice nimeni o statuie pentru sacrificiile mele, nici nu imi doresc asta, si nici nu o sa ma iubesca mai mult. de azi inainte imi ofer libertatea de a ma iubi pe mine in primul rand, de a fi fericita, de a fi eu. cui nu ii convine e problema lui/ei. imi asum toate riscurile aferente deciziei mele.
Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s