Viața este ușoară

 

Life is easy – genial! Chiar așa este cum spune nenea astă, doar că societatea ne învață că avem te miri ce nevoi, că ne lipsește educația, informația, că nu avem suficiente cunoștințe, nu avem nu știu ce casă, mașină, telefon, haine…când de fapt nimic din toate astea nu contează. Lipsurile, nevoile sunt toate iluzii. Noi nu avem lipsuri, noi nu avem nevoi…viața ne scaldă în belșug, dar noi refuzăm să vedem asta.

Ni se spune că trebuie să avem anumite cunoștințe, altfel suntem ¨needucați¨, dar asta nu face altceva decât să folosească frica noastră de neacceptare, de respingere ca să ne prindă într-o capcană, într-un circuit din care avem impresia că nu putem să scăpăm și ajungem să credem că viața este grea. Sentimentul că viața este grea ne arată simplul fapt că ne-am îndepărtat de adevărata Viață…așa ne cheamă Viața să revenim la ea.

Am dat azi iar peste un text în care zicea că oamenii mereu aleg din doua poziții: din iubire sau din frică. Iubirea se simte ca o atracție, iar frica se simte ca o repulsie. Multe lucruri le facem din frică, din frica de respingere, de neadecvare. Ne este frică că dacă nu facem o anume facultate, un master, dacă nu avem o carieră profesională de succes, dacă nu avem realizări profesionale, dacă nu arătăm într-un anumit fel cum zice societatea, atunci nu o să fim acceptați de societate. Și tot așa toată viața suntem în continuă căutare să atingem acea imagine care este acceptată și îndrăgită de societate, mulți oameni ajung să aibă succes financiar sau profesional și pe interior se simt goi și neliniștiți și sunt într-o continuă căutare să devină tot mai buni. Nimic din ce obții la exterior nu o să îți aducă liniștea, pentru că aceste căutări care se manifesta la exterior îți arată de fapt că Viața te cheamă înapoi la ea, că te-ai îndepărtat de tine și pe tine interior e nevoie să te cauți. Mai mult decât atât…nu există nici o nevoie, nu ai nevoie să te cauți pe tine, interiorul tău…ci doar să renunți la acele atașamente exterioare, la acea nevoie de aprobare, să renunți la lupta exterioara de a fi acceptat. Când ai renunțat la toate aceste iluzii deja te-ai regăsit pe tine. Tu ești singurul care se poate accepta pe sine, orice alta acceptare din partea celor din jur este o iluzie, este trecătoare.

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s