nutella. de ce viata e obositoare pentru adulti?!

cand viata iti da nutella de casa in loc de batoane de ciocolata de casa (fericirea copilariei)..faci clatite cu nutella si alune si te bucuri punct. yaammmyyy
cea mai simpla lectie de viata. cand renunti la asteptari viata devine mai usoara. lasi viata sa isi urmeze cursul. in general viata iti ofera mult mai mult decat asteptarile tale chiar daca pe moment nu vezi asta. cand te incapatanezi sa te agati de asteptari intervine suferinta pentru ca te opui cursului natural al vietii. viata este.
aceasta rezistenta impotriva vietii este foarte obositoare, necesita mult efort. in ultimele zile m-am tot gandit de ce copiii au atata energie, iar adultii sunt in general epuizati si raspunsul a venit. copil fiind fricile inca nu au capatat amploare, cu cat inaintam in varsta incepem sa clasificam anumite experiente din frica de a nu suferii si viata devine o lupta impotriva suferintei. ghici ce..de ce iti e frica nu scapi, asa ca mai bine imbratiseaza fricile si ai sa vezi ce ti se arata. atunci cand ne agatam de o frica si depunem un efort coplesitor de a evita repetarea ei noi nu facem altceva decat sa o materializam cand de fapt nici un moment din viata nu este identic cu un altul.
si daca ar fi vorba doar de fricile noastre ar fi bine, dar nu toate sunt ale noastre (si cand zic ale noastre ma refer la cele create de noi pe baza unui sistem de valori impus de cei din jur, sistem de valori pe care ni-l insusim). sunt si fricile tuturor generatilor anterioare ale familiei noastre, plus invatatori, profesori, adaugandu-se si fricile oamenilor cu care ni se intersecteaza viata.
simplu de zis, dar dupa ce am trait toata viata obisnuindu-ma cu dragele mele frici..cum fac eu acum sa ma descotorosesc de ele? cu curaj si acceptare.

Lasă un comentariu